Президентът направи извънредно обръщение към народа днес, 14 август, от 19.00 часа на

...
Президентът направи извънредно обръщение към народа днес, 14 август, от 19.00 часа на
Коментари Харесай

Извънредно обръщение на президента към народа! Радев с мощна атака!

 Президентът направи изключително послание към народа през днешния ден, 14 август, от 19.00 часа на " Дондуков “ 2. Plovdiv24.bg го разгласява без редакторска интервенция:

" Уважаеми сънародници, повече от месец не престават митингите с претенции за оставка. Доверието към ръководещото болшинство е окончателно изгубено. Репресии, провокации и опити да се неглижира гражданско неодобрение единствено удостоверяват нуждата от желаните оставки.

Борисов предлага привикване на Велико национално събрания и серия от конституционни промени. Самият акт демонстрира неуважение към конституцията. Член 159 от главния закон е безапелационен - правото на самодейност за такова привикване принадлежи на не по-малко от половината народни представители и на президента, а не на премиера.

Може ли партия, която през вчерашния ден бойкотира парламентарния надзор, през днешния ден да предлага промени в Конституцията? Отговорът е " не ". Може ли власт, която задуши свободата на словото, да предлага спор за бъдещето на България? Отговорът е не. Може ли мафията да реформира правосъдната система? Отговорът е не ".

Разговор за конституцията и за бъдещето на България е вероятен единствено след желаните от обществото оставки и след провеждането на почтени предварителни избори. Благодаря ви за вниманието! "...
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР